Kék hírek, bulvár

2008.04.22. 08:29

Három helyen csaptak fel a lángok, ebből kettő tudható be a viharnak

Megúsztuk a tegnapra (hétfő) jelzett vihart, ami – a katasztrófavédelem megyei ügyelete szerint – késő este érte el Bács-Kiskunt.

Noszlopy

A bejelentett káreseményekből arra lehet következtetni, hogy az előre jelzettnél jóval enyhébb széllökések, mennydörgés és villámlás riogatta az itt élőket. 

Dunavecsén 21 óra 12 perckor négy helyről jelezték a tűzoltóságok ügyeletére, hogy vízszívatáshoz kérnek segítséget. Ezen kívül két helyen csaptak fel a megyében lángok úgy, hogy a károsultak szerint villámcsapás okozhatta a tüzet.

A kerekegyházi Varga üdülőtanyán 22 óra 36 perckor egy nádfedeles nyitott szín égett ki: az elsődlegesen becsült kár 50 ezer forint. Az oltásban a kerekegyházi és a kecskeméti lánglovagok vettek részt.

A kecskeméti Belsőnyírben pedig két körbála égett el 23 órakor: ezt a tüzet kárnélkülinek mondta a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. 

A viharhoz köthető négy vízszívatáson és két tűzön kívül mára (kedd) virradó éjjel egy olyan tűzhöz is vonulniuk kellett a Bács-Kiskun megyei tűzoltóknak, amelynek már semmi köze nem volt meteorológiához. Tiszaugon, a Dózsa György utcában gyulladt ki éjfélkor egy üresen álló lakóépület. A tűzhöz a tiszakécskei és a kunszentmártoni lánglovagok vonultak. Az elsődlegesen becsült kár 5 millió forint. A tűz okát vizsgálják.

Címkék#tűz#vihar
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!