Kék hírek, bulvár

2008.03.26. 19:44

Másfél milliárdos kár, háromezer károsult: ítélet a Duna Profit ügyben

Elsőfokon 7 és fél évi börtönbüntetésre ítélte ma (szerda) délután a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon dr. Fodor Endre L. J-t, a Duna Profit Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet egykori bajai vezetőjét.

Noszlopy

Bűntársa négy évet tölt börtönben, két vádlott pénzbüntetést fizet, két ingatlanszakértő pedig 16, illetve 24 hónapos, ám végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A kár másfélmilliárd forint, és mintegy háromezer kisbefektető futhat a pénze után.

A csalássorozat résztvevői ingatlanokban utaztak. Például 2001-ben az azóta már elhunyt dunafalvi polgármestertől vettek meg egy valójában mindössze 3.9 milliót érő területet a becsült érték hússzorosáért. Majd feltornázták az árat 224.6 millióra. Hasonló ingatlanügyek történtek Dávodon, ahol a Fortuna szállót, valamint Nagybaracskán, ahol a termálfürdőt vették meg a vádlottak.

Az árfelhajtó ingatlan beruházások – melyekkel a Duna Profi Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezetet, azon keresztül pedig háromezer kisbefektetőt károsítottak - ezután Bács-Kiskun megyén kívül, így például Balatonlellén és Rábapatonán is folytatódtak.

Részletek a Petőfi Népe csütörtöki számában!

Címkék#Bűnügyek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!