Kék hírek, bulvár

2008.01.02. 11:09

Se ki, se be, senyő? - Sok szerbnek nem jött össze a határátlépés

Alaposan megdolgoztatták a tompai határátkelőhely dolgozóit január elsején azok a szerbek, akik ki-, illetve be szerettek volna utazni, csak engedélyük nem volt hozzá.

Baon.hu

Akiket nem engedtek be:

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Tompa közúti határátkelőhelyén
1-jén 12.00 órakor egy 60 éves szerb állampolgár belépésre
jelentkezett, egy gépkocsi vezetőjeként. Az ellenőrzéskor egy szerb
magánútlevelet adott át, mely során az útlevélkezelő felfedte, hogy a
férfit, Ausztria tanúként (lakcím megállapítás miatt) körözi. A lakcím
megállapítása után a személy beléptetésre került.

Ugyanitt, ugyanezen a napon 17.50 órakor egy 51 éves szerb állampolgár belépésre jelentkezett egy tehergépkocsi vezetőjeként. A magánútlevele ellenőrzése során az útlevélkezelő megállapította, hogy a férfi ellen Magyarországra beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, helyszíni bírság be nem fizetése miatt. A személy visszairányították Szerbia területére.

Szintén az újév első napján, 22.20 órakor egy 45 éves szerb állampolgárságú sofőr belépésre jelentkezett egy tehergépkocsijával, de róla is kiderült, beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, szintén helyszíni bírság meg nem fizetése miatt, így őt is visszairányították Szerbia területére.

Ugyanígy járt, ugyanitt, ugyanezen a napon, 22.45 órakor egy 32 éves szerb állampolgár, az általa vetetett tehergépjármű sofőrjeként. Mivel ő sem fizetett helyszíni bírságot, a többiekhez hasonlóan, őt is visszafordították.


Őket meg nem engedték ki:

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett egy 37
éves szerb állampolgár ellen, aki 1-jén 00.15-kor Tompa külterületén, a tompai határátkelőtől kb. 300-méterre tiltott határátlépést kísérelt meg kifelé. A férfi semmiféle útiokmánnyal nem rendelkezett, így előállították jogszerű magyarországi tartózkodásának megállapítása céljából, majd őrizetbe vették.

Ugyanezen az éjjel egy 26 éves szerb állampolgár Tompa külterületén, a
tompai határátkelőtől kb. 300 méterre, tiltott határátlépést követett
el. A férfit előállították, majd ezt követően idegenrendészeti őrizetbe
vételére került sor a Megyei RFK. Kiskunhalasi őrzött szállásán.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!