Kék hírek, bulvár

2008.01.04. 16:05

Előzetesbe került a vesztegetéssel gyanúsított hivatalnok - Képgalériával

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte ma (péntek) a kecskeméti nyomozási bírónő azt az 54 éves soltvadkerti önkormányzati hivatalnokot, akit vesztegetés gyanújával vettek tegnap őrizetbe a rendőrök az irodájában.

Noszlopy

A korábban kiadott hivatalos közlemény szerint a Kiskunhalason élő és a soltvadkerti polgármesteri hivatalban dolgozó férfi 100 ezer forintot kért valakitől azért, hogy egy soltvadkerti ingatlan építési engedélyének kiadását meggyorsítsa.

Az ügyészség gyorsított eljárásban kezdeményezte a tetten ért férfi előzetes letartóztatását, így ma délben, 13 óra 30 perckor három civil ruhás nyomozó kísérte B. M.-t a kecskeméti bíróság épületébe. A hivatalnokot egy rendőrnő vezette, miközben a megbilincselt férfi a táskájával, és a kezével takarta az arcát a baon.hu fotósa elől. A nyomozási bírónő szerint tartani lehet attól, hogy amennyiben a hivatalnok szabadlábon maradna, befolyásolná a tanúkat, illetve okiratok elrejtésével nehezítené meg a nyomozást. Ezért 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte és azonnal átszállították a Mátyási utcai börtönbe.

Ezek is érdekelhetik