A hét ingatlana

2022.09.17. 19:50

Kunbaracs: tündéri kastély keresi leendő tulajdonosát!

A 807 millió forint körüli ingatlan képei láttán még a hűvösre forduló idő sem olyan kétségbeejtő. Múlt és jelen egy 300 éves falakkal is büszkélkedhető kastély kapcsán! Irány Kunbaracs és egy valóban izgalmas épület!

Baon.hu

„Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől fél órányi autóútra az egyik legrégebbi magyar nemesi család által építtetett,  776 négyzetméteres, 12 szobás, tündéri kastély kereső leendő tulajdonosát. A körülbelül 56 hektár területen fekvő kastély méltán a település egyik legnagyobb nevezetessége. 

 

Legrégebbi része az 1700-as évek második felében épült földszinti, boltozatos terme – az épületet azonban jóval később bővítették ki és alakították át kastéllyá, ennek időpontjára következtethetünk a földszinti folyosó falába vésett 1873-as évszám alapján. Az átalakítás során elkészült az emelet, megépítették a kastély egyedi hangulatát megteremtő tornyokat, valamint kialakították a kétszárnyú ajtót a kupolával.

Az épületet többször átépítették, ennek legékesebb példája az 1920-as átalakítás, mely következtében a hagymasisakos bejárati tornyot felváltotta a két félköríves lépcső, valamint az új torony két oldalán újonnan kialakított bejárati ajtók. 2000 végén, illetve 2010-ben újabb komoly felújításon esett át, utóbbi alkalmával 9 vendégszobát, kettő, a tulajdonosok által használt privát szobát, úszómedencét, tó melletti fürdőházat és mini fitnesz termet alakítottak ki.

 

 

 

A telken két épület található: A kastély (főépület) 3 szintes, 776 négyzetméteres, telek területe: 6107 négyzetméter, belmagassága 2,7 méter és 4 méter között változik. 11 szobával rendelkezik, ebből 9 vendégszoba, melyek közül 3 szoba korabeli bútorokkal van berendezve, 6 pedig egyedi berendezésű. Hangulatos korhű lovagtermében (mely az épület legrégebbi pontja) magyaros éttermet alakítottak ki. Extrák: fürdőház (Jakuzzi, infraszauna, szolárium), kültéri fűthető medence, hangulatos tó, automata öntözőrendszer, elektromos kapu, kamerarendszer. Az 1950-ben épült egyszintes másik téglaépület telekterülete: 3596 négyzetméter, maga az épület 100 négyzetméter. A kastély napjainkban szállóként üzemel, egyedi, romantikus hangulata miatt pedig különösen kedvelt esküvői és rendezvény helyszín. [...]”

 

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!