A hét ingatlana

2022.07.17. 06:51

Eladó egy több ezer éves technológiával épült tanyakomplexum Kecskeméten!

Udvarszínház, szálláshely és az úgynevezett paticsfal. Egy izgalmas, a fotók alapján mámorító tanyakomplexum 10 ezer négyzetméteres területén néztünk szét, Kecskeméten!

baon.hu

„Kecskemét mellett eladó tanya komplexum, amely a falusias környezetben, egy híres alföldi szobrászművész épített saját kézzel hagyományos népi stílusban, tradicionális magyar építészeti technikákat alkalmazva. 

A Budapesttől mindössze 45 percre található komplexum egy 10 ezer négyzetméteres telken található. A ingatlan az elmúlt években privát vacsoráknak, borkóstolóknak, esküvőknek, úrvacsoráknak, születésnapi rendezvényeknek, gyermektáboroknak adott otthont. A komplexumban jelenleg 25 fő szállásolható el.

Az épületek több ezer éves, hagyományos technológiával épültek. A paticsfal – más néven vesszőfal – úgy készül, hogy a földbe ásott fa oszlopok közét vesszővel befonják, majd a fonott falat agyaggal kívül-belül betapasztják. Felületét gyakran be is meszelik. Ez az olcsó és igen elterjedt módszer még a XIX. századi magyar népi építészetnek is meghatározója volt.

A komplexumban központjában található egy közel 200 néző befogadására alkalmas, 100 négyzetméteres szabadtéri színpaddal rendelkező udvarszínház is. [...]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!