bács-kiskun

2021.05.06. 11:48

Számos esethez riasztották a katasztrófavédelmet az erős szél miatt

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 17 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Számos tűzesetről és műszaki mentésről számolt be az elmúlt napon a katasztrófavédelem. Szerda délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat viharos szél miatt adott ki figyelmeztetést az ország több részére, mely nagy valószínűséggel közrejátszhatott a legtöbb eset bekövetkezténél.

Szerda reggel például Dunaföldváron gyulladt ki egy harminc négyzetméteres melléképület, a Szent László utcában. Az esethez a dunaföldvári önkéntes és a solti hivatásos tűzoltók vonultak ki, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az épületből két gázpalackot vittek ki a tűzoltók, melyeket hőhatás nem ért. A tűzesetben szerencsére senki sem sérült meg.

Szerda késő délután szintén Dunaföldváron, a 6-os számú főút és a Dankó Pista utca kereszteződésében egy jelzőlámpa szakadt le és lógott az úttest fölött. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók csapszegvágó segítségével eltávolították a jelzőlámpát. Személyi sérülés nem történt.

Szerda este egy fa izzott Csengőd külterületén. Az akasztói önkéntes és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrész segítségével kivágták, az izzást egy vízsugárral megszüntették. Ugyanekkor Kecskeméten, egy áruház bejárata feletti lemezborítás is meglazult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a meglazult lemezeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Mint írják, szerdán összesen tíz esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faágak és kidőlt fák eltávolításához, négy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!