Bundesliga

2018.04.14. 19:40

Idén először nyert otthon a Hertha, Szalai betalált

Ilyen volt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulója.

Forrás: afp

A Hertha megszerezte az 1000. gólját

A Hertha 2018-ban eddig még nem nyert mérkőzést hazai pályán, és a Köln ellen sem állt győzelemre a szünetben. Sőt, egy kapuskirúgás utáni góllal a vendégek vezettek 1–0-ra – számolt be róla a Nemzeti Sport Online.

A második félidő elején azonban Davie Selke négy perc alatt kétszer is betalált, minimális előnyét pedig meg is tartotta Dárdai Pál csapata. Az már csak hab a tortán, hogy a győztes találat volt a Hertha 1000. gólja a Bundesliga 1.-ben – fogalmazta meg a lap.

Dárdai Pál az egyenlítő góljuk után: Szép munka Davie, most csináld meg újra ... – tette közzé a Hertha ezt a képet a Twitter-oldalán.

Szalai Ádám góllal járult hozzá a Hoffenheim győzelméhez

A végig pályán lévő Szalai Ádám majdnem két hónap után kezdett újra a Hoffenheimben, és fél óra sem kellett neki ahhoz, hogy megszerezze idénybeli negyedik bajnoki gólját. Nico Schulz centerezése után közelről volt eredményes – értékelte a Nemzeti Sport.

Ezzel már 2–0-ra vezetett a Hoffenheim, a HSV pedig még csak szépíteni sem tudott. A hamburgi Aaron Hunt a 300. mérkőzését játszotta a Bundesliga első osztályában, de ezenkívül nem volt oka az örömre, csapata lassan kezdhet készülni a Bundesliga 2.-re – története során először.

Hoffenheim–Hamburger SV 2–0 (Gnabry 18., Szalai 27.)

Hertha BSC–1. FC Köln 2–1 (Selke 49., 52., ill. Bittencourt 29.)

Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt 4–1 (Brandt 20., Volland 71., 77., 88., ill. Fabián 23.)

VfB Stuttgart–Hannover 1–1 (Thommy 53., ill. Füllkrug 91.)

Borítókép: Szalai Ádám a Hoffenheim – HSV Hamburg mérkőzésen 2018. április 14-én

AFP / HELGE PRANG / GES-SPORTFOTO / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában