Hírek

2015.09.08. 15:23

Migránsok egy csoportja kitört a röszkei gyűjtőpontról

Az index.hu videóin látható, hogy nagy a tömeg, hiába jön a busz, marad a káosz. Sok migráns kitört a gyűjtőpontról.

MTI, index.hu

Migránsok egy csoportja kedden kora délután ismét elhagyta a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A mintegy 100-150 bevándorló a rendőrségi sorfalat áttörve a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé szaladt, voltak közöttük kisgyerekes családok is. A rendőrök követték őket, nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, nem vetettek be sem könnygázt, sem pedig gumibotot.

A csoport a Horgos-Szeged vasútvonal mentén halad Szeged felé. A rendőrök megpróbálták feltartóztatni őket a röszkei vasútállomáson, de áttörték a sorfalat. Azóta a hozzávetőlegesen 30 egyenruhás igyekszik rendezett formában tartva kísérni a tömeget.

Egy menetrend szerint közlekedő, Szeged-Röszke vonalon járó vonatot egy időre meg kellett állítani, a migránsok kikerülték.

Nagy a tömeg, teljes a káosz

Az index.hu helyszíni videóin jól látszik, hogy nagyon feszült a helyzet a buszra várakozó migránsok és az őket felügyelni próbáló rendőrök között. Az sem segít sokat, amikor a busz megérkezik, mert szinte lehetetlen felférni rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!