Hírek

2015.04.20. 12:01

A raktérbe zárva fulladhatott meg több száz menekült

A Földközi-tengeren elmerült líbiai hajóban a raktérbe zárták azokat, akik nem tudta eleget fizetni. Több mint 900-an halhattak meg.

index.hu

Az utasok nagy részét a raktérbe zárták azon a menekülteket szállító hajón, ami szombat éjszaka borult fel a Földközi-tengeren 110 kilométerre a líbiai partoktól – írja az index.hu. Azokat az embereket ugyanis, akik nem tudtak eleget fizetni, bezárták a hajótestbe - nekik esélyük sem volt a túlélésre. A legfrissebb hírek szerint a hajón 950 ember utazott, köztük 200 nő és legalább 50 gyermek.

A hajó vasárnap éjszaka 11:30-kor adott le vészjelzést. Amikor egy közelben haladó teherhajó odaért, a menekültek mind a hajó egyik oldalára tömörültek. A hajó ekkor az oldalára dőlt, majd nagyon gyorsan elsüllyedt. A nyugodt, 17 fokos tengerben az utasoknak jó esélyük lett volna a túlélésre, ehhez képest csak 28 túlélő van. A tragédiának egyelőre 24 biztos halottja van, a többieket eltűntként kezelik, és mivel az 5000 méteres tenger mélyére a búvárok nem tudnak lemerülni, lehetséges, hogy számos holttest soha nem fog előkerülni.

Ezek is érdekelhetik