Hírek

2014.10.21. 08:54

Feldühítette Orbánt az amerikai kitiltási botrány

Mégpedig azért, mert kirobbanása előtt nem tudott semmit az ügyről, és nincs hivatalos információja - írja a Népszabadság.

nol.hu

Orbán Viktor kifejezetten ingerült az amerikai vízumbotrány miatt, mert kirobbanása előtt nem tudott semmit az ügyről - írja a Népszabadság. A kormányfő a helyzet rendezését várja Szijjártó Péter külügyminiszterétől, aki ma utazik az USA-ba. A budapesti amerikai szóvivő közölte, az ügynek hat magyar érintettje van. Sajtóhírek szerint a Bunge növényolajgyártótól kértek védelmi pénzt.

A miniszterelnöknek nincs hivatalos információja sem a konkrét ügyről, sem azokról a nevekről, amelyek az Obama amerikai elnök által jóváhagyott listán szerepelnek – mondták a Népszabadságnak.

A budapesti amerikai ügyvivő, André Goodfriend tegnap egy háttérbeszélgetésen pontosította a „tíznél kevesebb” meghatározást, amikor elárulta: a kitiltási ügynek hat érintettje van, és mind a hatan kormányalkalmazottak vagy kapcsolatban állnak a kormánnyal.

A Népszabadság kormányzati forrása szerint „az amerikaiak korrektek voltak”, mert az önkormányzati választás előtt nem befolyásolták a kampányt azzal, hogy előhozzák a vízum- és korrupciós botrányt. E kormánytag szerint talán nem is került volna nyilvánosságra az ügy, ha a Századvég-közeli Napi Gazdaság nem szellőzteti meg, hogy amerikai cégek ellen NAV-vizsgálat folyik.

További részletek a nol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!