Hírek

2014.08.26. 15:01

Több tízezer liter ásványvizet vontak ki a forgalomból

Több tízezer liter, tizenkét különböző fajta ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az ellenőrzésről videót is készítettek.

MTI

A Nébih keddi közleménye szerint a tételeket a nitrition koncentráció és a pseudomonas aeruginosa baktérium engedélyezett határértéket meghaladó tartalma miatt kellett visszagyűjteni. Előbbi a Wikipédia szócikke szerint a biokémiában is fontos szerepet játszik, az erős értágító hatású nitrogén-monoxid kiindulási anyaga, míg a Pseudomonas aeruginosa baktérium a kórházi körülmények között előforduló fertőzések egyik leggyakoribb és legveszélyesebb előidézője.

A hatóság az elmúlt hónapokban a Lidl, az Aldi és a One Euro Store-nál végzett ásványvíz célellenőrzéseket.

Az üzletláncok, együttműködve a hatósággal, az érintett termékeket, mint például a Pannon-Aqua, Aquitas Zafír és Saguaro Mizse természetes ásványvizeket, haladéktalanul levették a polcokról. A vizsgálat részletes eredményei a Nébih honlapján olvashatók.  A Lidl Magyarország az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében arra kéri a vásárlókat, amennyiben az érintett termékekből vásároltak, vigyék vissza bármelyik Lidl üzletbe, a vételárát megtérítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!