Hírek

2014.07.21. 15:32

Halálos baleset a focipályán: minden sporteszközt felülvizsgálnak

A megyei kormánymegbízott elrendelte valamennyi zalai településen a sportlétesítmények eszközeinek felülvizsgálatát, miután szombat este Zalaegerszegen meghalt egy tízéves fiú, akire rádőlt egy futballkapu - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője hétfőn az MTI-t.

MTI

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott közölte: elrendelte a megye területén működő valamennyi olyan szabadidő- és sportlétesítmény - például játszótér, futballpálya, kézilabda- és kosárlabdapálya, erdei tornapálya - eszközparkjának, tárgyainak felülvizsgálatát, amelyek állapotuk miatt veszélyt jelenthetnek a használójukra. A megye összes településére kiterjedő ellenőrzés kapcsán a balesetveszélyesnek minősülő eszközök javíttatására, biztonságossá tételére, vagy ha ez nem lehetséges, az eszköz eltávolítására, elzárására hívta fel valamennyi Zala megyei jegyző és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei tankerületi igazgatóinak figyelmét.

A kormánymegbízott a felülvizsgálatot azt követően rendelte el, hogy szombat este - egyelőre tisztázatlan körülmények között - a zalaegerszegi Alsóerdőn, a volt napközis táborban egy tízéves fiúra dőlt egy fémből készült futballkapu. A mentők erőfeszítései ellenére a gyermek életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.
A fiú a szüleivel és a nagybátyjával volt, amikor a baleset történt.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!