Hírek

2014.04.03. 12:22

Szabálytalanul helyezték el a szennyvíziszapot Szentesen

A Szentesi Járási Ügyészség megrovásban részesítette a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjét, mert a cég mintegy 2374 tonna szennyvíziszapot és 185 tonna rácsszemetet helyezett el szabálytalanul - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI

Szanka Ferenc közölte: a vádhatóság gondatlanságból elkövetett, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség miatt intézkedett a cégvezetővel szemben.

2010. december 1. és 2012. augusztus 24. között a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. a működése során keletkezett és hulladéknak minősülő szennyvíziszapot, valamint rácsszemetet (a feldolgozás során a szűrőn fennakadó hulladékot) a cég a környezetvédelmi hatóság engedélye nélkül egy szentesi, önkormányzati területre szállította az ügyvezető utasításai alapján. A cégvezető az ügyészség közlése szerint nem volt tisztában azzal, hogy a keletkezett hulladékot csak hulladéklerakóba lehetett volna szállítani.

A gazdasági társaságot felügyeleti eljárásban az ügyben 42,9 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtották - közölte a szóvivő.
Az ügyészség a gyanúsítottal szemben - tekintettel a gondatlan elkövetésre, a beismerő vallomásra, és az elkövetés körülményeire - megszüntette a nyomozást, és a cégvezetőt a törvény szerint alkalmazható legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!