Hírek

2013.06.14. 15:52

Almásfüzitőnél negyven méteren mosta el a vasúti töltést az árvíz

A Komárom és Esztergom közötti vasútvonalon Dunaalmásnál az árvíz negyven méter hosszan kimosta a sínek alól a vasúti töltést. A helyreállítást a víz visszahúzódása után, várhatóan a jövő hét elején kezdik meg - közölte a Mávinform sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

MTI

Peiper Károly tájékoztatása szerint jelenleg a károk felmérése zajlik, a munkálatok megkezdésével meg kell várni a víz visszahúzódását és az aljzat kiszáradását.

A térségben a vonatközlekedés helyreállításában 143 vasúti dolgozó vesz részt. A tervek szerint június 25-én éjféltől megszűnik a vonatpótló autóbuszok közlekedése, és csökkentett sebességgel, de megindulhat a vasúti közlekedés Komárom és Esztergom között. A kétvágányos szakaszokon 25-én éjféltől csak a Dunától távolabbi sínekre engedik rá a vonatokat, majd 27-től mindkét sínpár használható lesz.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint Dunaalmásnál a víz 160 hektár szántót öntött el az ártéri területen, emberélet és ingatlan nem volt veszélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!