Hírek

2012.12.09. 15:21

Kölcsönözzön kutyát karácsonyra!

"Barátságos" menhelyi kutyákat és macskákat juttat el december folyamán a Rex Kutyaotthon Alapítvány azokhoz, akik az ünnepeket szívesen töltenék el "szeretetéhes" négylábú társaságában.

BAMA

A budapesti alapítvány, amely Magyarország egyik legismertebb állatvédő szervezete, gondoskodik az ünnepekre befogadott állatok ellátásáról és szállításáról is. 

A kezdeményezés célja, hogy a szeretet ünnepén menhelyi állatok segítségével örömet csempésszenek magányos emberek életébe - közli a szervezet az MTI-hez a hétvégén eljuttatott közleményében. 

Mint írják, az akcióval egyúttal szeretnének lehetőséget adni a menhelyre került felnőtt kutyáknak és macskáknak, hogy - legalább a szeretet ünnepén - otthonra leljenek. A tapasztalatok szerint a felnőtt állatoknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra annak ellenére, hogy többnyire jól szocializáltak, sőt sokan közülük kiképzésben is részesültek. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan meghirdetett Négylábú szeretetfutár akció keretében több tucat kutyát és macskát terveznek kihelyezni ideiglenes befogadókhoz. 

A pótgazdiknak csupán szeretetről kell gondoskodniuk, mert az alapítvány vállalja a kihelyezett állatok teljes ellátását, sőt - igény esetén - a szállításról is gondoskodik, de a tapasztalatok szerint az esetek felében a visszaút már elmarad.
<export>
Az idén 20 esztendős Rex Alapítvány az elmúlt két évtizedben - saját adatai szerint - több mint 15 ezer állatot mentett meg, közel 10 ezer házikedvencnek talált szerető gazdát, és diákok generációival ismertette meg a felelős állattartás alapjait. 

Az alapítvány munkatársai e-mailben ([email protected]), telefonon (230-4080, 435-0533) vagy személyesen (az újpesti Állatszigeten) várják a karácsonyi pótgazdik jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!