Hírek

2012.11.02. 22:20

Összedőlt egy félkész híd Szlovákiában

Húszan dolgoztak az ország keleti felén épülő autópályahídon. Négy halott, tizenöt sebesült.

MTI

Három ember életét vesztette, tizenöten pedig megsérültek pénteken délután fél három körül, amikor a kelet-szlovákiai Kiskerény (Kurimany) mellett összeomlott egy épülő autópályahíd.

Két ember a helyszínen, míg a harmadik a mentőhelikopterben, kórházba szállítás közben halt meg. A tragédiának 4 súlyos és 11 könnyebb sérültje van, a súlyos sérültek közül két ember állapotát már sikerült stabilizálni.

A baleset hírére reagálva több  környékbeli kórházban is készültséget rendeltek el. A súlyos sérülteket a poprádi illetve a kassai egyetemi kórházba szállították. A baleset könnyebb sérültjeit a lőcsei kórházban kezelik. A mentőmunkálatok lezárultak, a híd romjainál tovább helyszínel a rendőrség.

„A baleset a híd betonozása közben történt, amikor annak egyik része összeomlott. A helyszínen a leomlás időpontjában közel 20 ember tartózkodott.” – közölte újságírókkal Marcel Jánosík, a Nemzeti Autópálya-társaság szóvivője.

„A baleset közvetlen oka a betonkádat tartó állások összeomlása volt, bekövetkeztének pontos körülményeit a rendőrség még vizsgálja” – mondta néhány órával a tragédia után Robert Kalinák, a szlovák belügyi tárcának a helyszínre érkezett vezetője a TA 3 szlovák hírtelevíziónak nyilatkozva.

A híd Kassától 80 kilométerre északnyugatra épül, és a D1-es autópálya felett ível majd át, ha elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!