Hírek

2012.06.19. 21:37

Milyen jövő vár a Lviv Arénára?

A labdarúgást szolgáló stabil jövőt szánnak a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv) a Lviv Arénának az EURO-2012 lezárulása után.

MTI

Olekszij Zsukovin, a Lviv Aréna igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a létesítmény fenntartására évente mintegy 20 millió hrivnyára (mintegy 2 millió euróra) lesz szükség. Hozzátette: a stadion és a gyepszőnyeg megfelelő állapotban való tartásáról 40 fős személyzet gondoskodik majd, de a mérkőzések idejére a munkába 800-1000 főt is bevonhatnak - adta hírül a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.

Zsukovin azt is közölte, hogy a Lviv Aréna nem lehet veszteséges, ám elsősorban labdarúgó stadionként kell működnie. Jelezte: az igazgatóság máris szerződést írt alá az ungvári Hoverla-Zakarpattya Labdarúgó Klubbal, amelynek értelmében a kárpátaljai csapat az Arénában játssza a mérkőzéseit, meccsenként 160 ezer hrivnya bérleti díj fejében, amíg tart az ungvári stadion felújítása.

 Ugyancsak a Lviv Aréna lehet - a jelenleg még tartó tárgyalások kedvező lezárulása esetén - a lembergi Kárpáti Labdarúgó Klub meccseinek helyszíne, amelyek alkalmanként akár 20 ezer szurkolót is vonzhatnak a közel 35 ezres befogadó képességű stadionba. A létesítmény vezetése ettől azt reméli, hogy megnyílik majd a stadion anyagi támogatására kész szponzorok pénztárcája.

A 220 millió eurós beruházásból épült Lviv Aréna igazgatója szerint hozzájárulhat a bevételekhez az is, hogy a stadion területén nagy, akár ezer fős konferenciák, fogadások, esküvők megtartására nyílik lehetőség, s a létesítmény étterme is ezer vendéget tud egyszerre kiszolgálni.

Oleg Zaszadnij, a lembergi polgármesteri hivatal EURO-2012 lebonyolításáért felelős főosztályvezetője a sajtónak elmondta, hogy a város vezetése infrastrukturális fejlesztéseket tervez az új stadion körzetében.

A Lviv Aréna mellett kereskedelmi és egyéb létesítményeken kívül megépül az a sportpalota, amely a 2015-ös kosárlabda Európa-bajnokság döntőjének ad otthont - emelte ki, megjegyezve, hogy az EURO-2012 lezárulása után a stadionban állandó kiállítás nyílik, amelynek látogatói szervezett kirándulások keretében fénykép- és videofelvételek révén idézhetik fel a mostani sportesemény legemlékezetesebb pillanatait.

Ezek is érdekelhetik