Hírek

2012.05.16. 14:35

Fidesz: Gyurcsány tisztázza magát gyanús szakdolgozata ügyében!

A Fidesz arra szólítja fel Gyurcsány Ferencet, hogy vádaskodás és fenyegetőzés helyett végre tisztázza magát gyanús szakdolgozata ügyében - közölte Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője szerdán.

MTI

   
Selmeczi Gabriella közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy Pécsi Tudományegyetem megállapítása szerint Gyurcsány Ferenc szakdolgozata már 2000 előtt eltűnt, és ha igaza van Gyurcsány Ferencnek abban, hogy az eltűnés bűncselekmény következménye, akkor a tettes nyilvánvalóan olyan ember, aki már akkor tudhatta, hogy közéleti szerepre készül.
   
"Ki tudhatott erről Gyurcsány Ferencen kívül?" - teszi fel a kérdést a Fidesz szóvivője.
   
Selmeczi Gabriella hangsúlyozza: a Pécsi Tudományegyetem hivatalosan megállapította, hogy Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának bírálatában szereplő szöveg- és szövegrészlet-kritikák oldalszámra vonatkozó utalásai oldalszám szerinti egyezést mutatnak Rozs Szabolcs négy évvel korábbi, azonos című dolgozatával, viszont sem megerősíteni sem cáfolni nem tudta az egyetem rektora a plágiumgyanút a dolgozat hiányában.


    
A Fidesz szóvivője szerint emellett tény az is, hogy Rozs Szabolcs a kérdéses időszakban Gyurcsány Ferenc rokonságához tartozott, és, hogy Gyurcsány Ferenc eddig csupán a "bolond lettem volna nem felhasználni" választ adta ezekre a véletlennek aligha nevezhető egybeesésekre.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!