Hírek

2012.05.17. 09:38

A parlament is elítélheti a magánnyugdíjat

Országgyűlési határozat születhet arról, hogy drága és felesleges volt a magánnyugdíj bevezetése.

origo.hu

Sikkasztással és hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg három magánnyugdíjpénztárt, az Országgyűlés pedig határozatban mondhatja ki, hogy drága és felesleges volt a rendszer bevezetése - írta a Magyar Nemzet.

Országgyűlési határozat mondhatja ki, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszer hazai bevezetése és működtetése drága és felesleges kísérlet volt - írta a Magyar Nemzet kormányzati forrás alapján.

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánybiztos jelentést készített a magánnyugdíjrendszerről, és ezt a kormány szerdai ülésén el is fogadta. A jelentés szerint a pénztártagok átlagosan megtakarításaik ötödét veszítették el, ami fejenként 200 ezer forintot jelent.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzései eredményeként három magán-nyugdíjpénztárnál kilenc esetben tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával.

A jelentés a parlament illetékes bizottságai elé kerülhet a jövő héten, és a Magyar Nemzet szerint akár még májusban elfogadhatja az Országgyűlés.

origo.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!