Hírek

2012.03.23. 07:44

Begyógyszerezve fulladt meg Whitney Houston

Belefullad fürdőkádjába Whitney Houston, a tragédia az énekesnő kokain és az artéria-elmeszesedéses szívbetegségének együttes hatásai miatt következett be.

MTI

A 48 éves Houston holttestére a fürdőkádban bukkantak rá a Beverly Hills-i szállodaszobájában, február 11-én bukkantak rá, a Grammy-díjak kiosztását megelőző éjszakán.
  
Craig Harvey, a Los Angeles-i megyei halottkém szóvivője szerint a toxikológiai vizsgálat Whitney Houston szervezetében marihuána, szorongásoldó gyógyszer (Xanax), izomlazító (Flexeril) és antihisztamin (allergiaellenes szer, Benadryl) nyomait is kimutatta, de ezek nem játszottak szerepet a halálában.

A vizsgálat során sérüléssel vagy bűncselekménnyel kapcsolatos gyanú nem merült fel. A több filmben is szerepelt énekesnő hosszú évekig harcolt a kábítószerektől, így a  kokaintól való függőségével. A halottkém végleges jelentését két hét múlva teszik közzé.
     
Whitney Houston világszerte mintegy 170 millió lemezt adott el albumaiból. Díjainak száma meghaladja a négyszázat. Csak a Több, mint testőr című film zenéjét tartalmazó lemezből 42 millió adtak el, ezzel ez a valaha volt legsikeresebb filmzene. Az énekesnő nyert hat Grammyt, 16 Billboard Music Awards-díjat és 23 American Music Awards-díjat.

Ezek is érdekelhetik