Hírek

2012.02.02. 10:39

Tartja erősődő árfolyamát a forint

Őrzi szerdán szerzett nyereségét a forint: az eurót csütörtök délelőtt tíz órakor 291,49 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a szerda délutáni 291,50 forint után.

BAMA

Csütörtökre virradóra az euró jegyzése 290-291 forint között mozgott. Szerda este és csütörtök reggel az eurót átmenetileg 290 forint alatt is jegyezték, amire utoljára tavaly október elején volt példa.

A svájci frankot 241,80 forinton jegyzik 241,90 forint után, a dollár csütörtök délelőtt 221,82 forinton áll a szerda délutáni 221,30 forintos jegyzéssel szemben, a japán jen árfolyama pedig 2,9121 forint 2,9088 után.

Szerdán számottevő pozitív fordulat következett be a nemzetközi befektetői hangulat alakulásában a várakozásokon felüli kínai és euróövezeti feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeknek köszönhetően.

A piaci kockázatvállalási hajlandóság javulását tükrözve az euró erősödött, a keddről szerdára jellemző 1,30 dollár közeli euró árfolyamok után csütörtök reggelre már az 1,31 dollár feletti euró árfolyam vált jellemzővé.

Szerdán a térségbeli devizák is erősödtek részben a nemzetközi befektetői hangulat javulásának, részben a kedvező ottani makrogazdasági mutatóknak köszönhetően.

Csütörtökön a térségbeli devizák, közöttük a forint árfolyama, az euró/dollár jegyzés nemzetközi befektetői hangulat alakulását tükröző mozgásához igazodik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!