Hírek

2012.02.27. 05:27

Békemenet forever!

Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók, illetve Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum szóvivője bábáskodásával megalakult a „Békemenet 2012 Egyesület”, amely nem csupán arra vállalkozik, hogy meggyógyítsa a súlyosan beteg Európát, de arra is, hogy leverje a kontinensünkön ez idő szerint zajló „marxista ellenforradalmat”.

Stanga István

Ha az előttem ismeretlen okokból „békemenetnek” nevezett kormánypárti (szimpátia)tüntetés megálmodói, Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók, valamint Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum szóvivője mindössze annyit jelentenek be, hogy – tekintettel az Európai Bizottság által kilátásba helyezett szankcióra és a Magyarországot érintő külföldi sajtóbírálatokra –„Békemenet 2012 Egyesület” néven civil szervezetté alakulnak, amelyhez mindazok a polgárok csatlakozhatnak, akik egyetértenek a céljaikkal, egy árva szót se szólok, elvégre mindenkinek szíve joga, hogy olyan csapatot gründoljon, amilyenhez kedve van. Igen ám, csakhogy Bayerék valamiért részletesebben is meg akarták indokolni az egyesület létrehozását, emiatt pedig a sajtótájékoztató meglehetősen szürreálisra sikeredett. Számomra már az is elég meglepő volt, amikor Bayer kijelentette, „minél többet fog bennünket az EU vegzálni, bántani, gyalázni, Magyarországon, mert ilyen a néplélek, annál erősebb lesz a kuruc ellenállás”, illetve, hogy azért van múlhatatlan szükség erre az egyesületre, merthogy Európában ez idő tájt  „marxista ellenforradalom zajlik”, azt meg még izgalmasabbnak találtam, amikor arról elmélkedett, hogy bár a békemenetről idehaza egyeseknek az észak-koreai állami ünnepségek jutottak az eszébe, azt inkább kellene a ''68-as franciaországi de Gaulle-párti tüntetésekhez hasonlítani, amelyek egyszer és mindenkorra véget vetettek „Cohn-Benditék diáklázadásának”. (Hogy akkor Cohn-Benditék megmozdulása képviselte a progressziót, azt Bayer „elfelejtette” közölni.) Nem akart lemaradni a jól láthatóan amolyan szellemi vezetőnek számító publicista mögött a közvélemény előtt jórészt ismeretlen Csizmadia László sem, aki nemcsak arról beszélt, hogy az unió vezetői „a pénzbirodalom urai, spekulánsok és multik” érdekeit képviselik, akik nem viselik el, hogy egy európai ország kormánya valóban komolyan vegye a népfelség elvét, de annak a reményének is hangot adott, hogy az egyesület egy olyan patrióta mozgalom elindítója lehet, amely a legvégén az egész kontinenst maga mellé állítja, ugyanis „a beteg Európát (...) meg kell gyógyítani”.

És hogy a tájékoztató végére is maradjon egy kis vidámság, arról a beteg Európa „orvosai” közül Bayer doktor gondoskodott. No, nem igazán arra a megjegyzésére gondolok, miszerint ha az EU valóban megvonja hazánktól a támogatást, akkor „el kell kezdeni gondolkodni arról, kilépjünk-e”, mint inkább arra, amikor elmesélte, hogy az egyesület tagjai közötti diskurzus során – igaz, egyelőre csak vicces formában – felmerült, hogy az Európai Bizottság javaslata ellen példának okáért Brüsszelben is kellene tiltakozni, ahová akár húszezer embert is ki lehetne vinni tüntetni. Nos, kétségkívül meglehetősen mulatságos lenne, ha a kalandozó magyarok e kései utódai Zsolt, András és László vezérek irányításával megjelennének Brüsszel és Strasbourg falai alatt – Bencsikéktől ments meg Urunk minket! –, amiként az is igen szórakoztató, hogy az 5-ös számú fideszes párttagkönyv büszke tulajdonosa a szintúgy a Népszabadságnál (ráadásul a lap pártrovatánál!!) edződött újságírójával és egy álcivil szervezet szóvivőjével immáron nem csupán főállású békemenetelőkké válnak, de ezen elfoglaltságukhoz még egyfajta ideológiát is megpróbáltak fabrikálni. Sajnos, ez utóbbi igencsak  zavarosra sikeredett, no, dehát nem is egyszerű Bayerék helyzete, hiszen ha nem akarnak sima pártaktivistáknak látszani (márpedig nem akarnak), kénytelenek gyógyításra váró Európáról meg marxista ellenforradalomról zagyválni, tűnjenek még oly röhejesnek emiatt. Ám bármint is van, Bayer és társai egyáltalán nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a „Békemenet 2012 Egyesület” legközelebbi kormánypárti megmozdulására már március 15-én sor kerül majd. Ami egyébként igazán dicséretes dolog. Pláne, ha a szervezők ezúttal nem adják 500 ezer résztvevőnél alább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!