Hírek

2011.12.08. 08:06

Kanadába menekült Semjén roma főtanácsadója

Kanadában kért menedékjogot Semjén Zsolt roma főtanácsadója. Az egyik KDNP-közeli roma szervezet elnöke családjával együtt júniusban hagyta el az országot.

A Népszava információja szerint Kamarás István azért ment Kanadába, mert nem akarta a nevét adni a kormány cigányokat megnyomorító intézkedéseihez - számolt be az Index.

– Üzenem nemzetemnek, hogy Magyarországon, de talán egész Európában a cigányság tisztességes érdekképviselete lehetetlenné vált, talán soha nem is valósult meg – többek között ezzel indokolta a Népszavának Kamarás István a KDNP-hez köthető Barankovics Roma Műhely elnöke, hogy miért döntött az emigráció mellett. Kamarás azt mondta a lapnak, hogy nem akarta nevét adni a kormány cigányokat megnyomorító intézkedéseihez.Az egyetemet végzett tanácsadó az utóbbi években egyházi körökben és a KDNP vezető politikusai között is ismert volt, alapítója a kormány által később felkarolt Roma Szakkollégiumi hálózatnak, majd később a KDNP-elnök főtanácsadója lett.

Soha nem volt Kamarás István sem pártelnöki, sem miniszterelnök-helyettesi főtanácsadó – reagált a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Népszava csütörtöki számában megjelentekre.

Kamarás István a KDNP alapítványa támogatásával létrehozott önálló egyesület, a Barankovics Roma Műhely elnöke volt. Az egyesületet azzal a céllal hozták létre, hogy segítse a roma fiatalok integrációját – közölte a kisebbik kormánypárt sajtóirodája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!