Hírek

2011.12.22. 10:08

A főpolgármester levelet írt Matolcsy Györgynek

Tarlós István főpolgármester levélben tájékoztatta Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert arról, hogy ha a tárcavezető a BKV pénzügyi helyzetének stabilizálásáról szóló egyeztetéssel Szatmáry Kristóf államtitkárt bízza meg, akkor ő arra Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját jelöli ki - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-t.

Forrás: MTI

"Bízom abban, hogy az előzetes tárgyalások sikeresek lesznek és a végső döntés meghozatala előtt sikerül Önnel személyesen is egyeztetnem" - tette hozzá levelében a városvezető.

 Tarlós István csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában beszélt arról, hogy ha Matolcsy György a gazdaságszabályozásért felelős államtitkárral javasolt találkozót előkészítő tárgyalásnak szánja, akkor azon Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója fog részt venni. Egyúttal viszont hangsúlyozta: megállapodni csak a tárcavezetővel lehet.    

A főpolgármester azt mondta, az államtitkárral nem lehet megállapodni, "neki erre semmiféle jogosítványa nincs”, ezért ő ezeket előkészítő tárgyalásoknak tartja; megállapodni csak a miniszterrel vagy a kormányfővel lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!