Hírek

2011.11.16. 07:50

Mindenki független: új polgármesterhez új testület

Nem csak a polgármestert váltottak le a nagycenkiek, de időközi választásuk alapján a képviselő-testület tagsága is nagyrészt kicserélődött.

mti

A hat, most megválasztott képviselő közül csupán kettő neve szerepelt az előző testület tagnévsorában. A választáson mindkét polgármester- és a 13 képviselőjelölt is függetlenként indult.
   
Éjjel fél 11-kor még arról tájékoztatta az MTI-t Zsugonits Imréné, a választási bizottság elnöke, hogy egyelőre csak a polgármester-választás eredményét sikerült összesíteniük. Az urnához járulók többsége Csorba János eddigi alpolgármestert választotta településvezetővé. A győztes – a munkanapi szavazás ellenére 58,22 százalékos részvétel mellett - 545, a végül alulmaradt, a nagyközséget öt éven át irányító Ivánkovics Ottó pedig 345 szavazatot kapott.

A képviselő-testület önfeloszlatását a tagok többsége először augusztus 4-én, majd - miután a polgármester az önkormányzati törvény biztosította lehetőséggel élve ismét napirendre tűzte a témát - két héttel később szavazta meg. Az indítvány támogatói azzal indokolták álláspontjukat, hogy képtelenek együttműködni a polgármesterrel, mert annak vezetői stílusát nem tartják megfelelőnek.
  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!