Hírek

2011.09.30. 17:39

Fidesz: az MSZP a multicégek érdekeit nézi

A Fidesz szerint az MSZP a távközlési különadó ügyében tett nyilatkozatával ismét bebizonyította, hogy a multicégek érdekeit nézi a magyar emberek érdekei helyett.

MTI

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője pénteken az MTI-nek azt mondta: az MSZP azt akarja, hogy a kormány az emberektől vegyen el szociális juttatásokat a közös teherviselés megvalósítása helyett, "vagyis a szocialistáknak az a lényeg, hogy a multik járjanak jól, és ne az emberek".
   
Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki közleményében azt írta: pártja felszólítja a kormányt, hogy "ne rontsa tovább nemzetközi kapcsolatainkat", és haladéktalanul vonja vissza a különadót, amelyet "az átlagemberekkel fizettetnek meg". Az ellenzéki politikus szerint a különadókról már a bevezetésük pillanatában tudni lehetett, hogy megbuknak, de Orbán Viktor miniszterelnök "ragaszkodott, és sajnos még mindig ragaszkodik saját őrültségéhez", az pedig nem érdekli, hogy "ezzel a magyar gazdaságot, a magyar nemzetközi kapcsolatokat és ezzel közvetve a magyar nemzet minden egyes tagját sújtja".


   
Az Európai Bizottság csütörtökön a távközlési szolgáltató cégeket sújtó, tavaly októberben bevezetett különadó eltörlésére szólította fel Magyarországot. Erre reagálva Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közölte: a kormány szerint nincs ok változtatásra a távközlési cégek nyereségalapú adójával kapcsolatban; a magyar kabinet vállalja az erről szóló vitát az Európai Bíróság előtt is.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!