Hírek

2011.09.02. 07:40

Budai Gyula Orbán Viktornál is jobban keres

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos több mint 2,2 millió forintos jövedelmével továbbra is a legjobban kereső parlamenti képviselő - írja a Népszabadság

nol.hu

Júniusban módosult a képviselők javadalmazásáról szóló törvényt, így csaknem egymillió forinttal csökkent a miniszterelnöki megbízott és kormánymegbízott képviselők, például Szijjártó Péter fizetése, de ez a módosítás nem vonatkozott a kormánybiztosokra, tehát Budai Gyulára se -számolt be a napilap hírportálja pénteken.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly nyáron az ország rendkívül nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva jelentette be, hogy havi kétmillió forintos bérplafont vezetnek be a közszférában. Akkor éppen Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő is beszélt arról, hogy az ország jelenlegi helyzetében a költségvetési szférában nem fordulhat elő, hogy havi kétmillió forint feletti fizetést tegyen zsebre valaki. Utóbb kiderült, hogy ez a szabály nem vonatkozik az állami cégek vezetőire és a politikusokra sem.

Parlamenti jogászok a lapnak azt mondták, Budai azért kapja továbbra is a teljes fizetését, mert a kormánybiztosokra nem vonatkozott a legutóbbi törvénymódosítás, rájuk az államtitkárok jogállásáról szóló törvény rendelkezései az irányadóak. Budai Gyula havi bruttó 2,2 milliós jövedelmével még Kövér László házelnöknél (havi bruttó 2,1 millió) is jobban keres, csaknem félmillióval előzi Orbán Viktor miniszterelnököt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!