Hírek

2011.07.28. 20:40

Kiszálltak a magyarok az RTL Klubból

Az anyacég, az RTL Group vásárolta meg az RTL Klubot üzemeltető cég részvényeinek 31 százalékát, amely eddig az IKO Média Holding kezében volt –számolt be az Origo.hu.

Origo

Az RTL Klubot üzemeltető M-RTL Zrt. száz százalékos tulajdonosává vált az anyavállalat, az RTL Group. Az IKO tulajdonosa, Rákosi Tamás továbbra is tagja marad az M-RTL Zrt. Igazgatóságának.

Az RTL Group ezen kívül megvette a korábban az IKO Média Holding által üzemeltetett hét kábelcsatornát - Cool, Film+, Film+2, Reflektor, Prizma, Sorozat+, Muzsika TV - is, ezt a tranzakciót azonban még jóvá kell hagynia a médiahatóságnak.


 
Az IKO 31 százalékos RTL-tulajdonrészét többen meg akarták már vásárolni. 2010-ben az Infocenter.hu Zrt. szerződést is kötött az IKO megvásárlására. Az Infocenter.hu a szerződés aláírása előtt egy nappal még Fellegi Tamás jelenlegi fejlesztési miniszter érdekeltségébe tartozott, aki eladta tulajdonrészét Nyerges Zsolt ügyvédnek. Nyerges Zsolt a Class FM tulajdonló Advenio Zrt. többségi tulajdonosa. Kisebbségi tulajdonos lett Stumpf István. Az azóta alkotmánybíróvá választott politikus kiszállt a vállalkozásból. Az IKO megvásárlás akkor nem jött létre, de Nyerges tagja maradt az RTL Klub igazgatóságának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!