Hírek

2011.07.02. 19:27

Kiesett a buszból egy 68 éves nő Budapesten

Kiesett egy idős nő a 150-es buszból menet közben egy kanyarban a Gazdagréti lakótelep közelében szombaton délután. A 68 éves nő súlyos sérülést szenvedett.

MTI

Az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV is megerősítette.

Sass Oszkár elmondta, egy 68 éves nő esett ki a járműből, a baleset következtében 8 napon túli sérüléseket szenvedett.
   
Erős János, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a baleset délután történt a XI. kerület Péterhegyi út és Egér utcai kereszteződésénél lévő kanyarban.
   
A VT-Transman Kft. - a BKV szerződéses alvállalkozója - által üzemeltetett Volvo Localo típusú autóbusz éppen kanyarodott, amikor az egyik utas, egy idős nő elvesztette egyensúlyát, és nekiesett a középső ajtónak. A nyomás hatására az ajtószárny görgője kicsúszott a vezetősínből, és kinyílt, az utas pedig kiesett az úttestre.
   
Az idős nőt a mentők fejsérüléssel vitték kórházba - közölte a fődiszpécser.
   
A BKV Zrt. közleménye szerint a baleset kivizsgálása folyamatban van, a közlekedési cég - a vizsgálat eredményének függvényében - megteszi a szükséges lépéseket.
   
A közlemény hangsúlyozza, hogy a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. elvárja az alvállalkozóktól, hogy a közlekedésbiztonsági előírásoknak maximálisan megfelelő járműveket adjanak forgalomba, ezért indokolt esetben felelősségre vonja az alvállalkozót.
   
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója teljes körű vizsgálatra kérte a VT-Transmant.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!