Hírek

2011.07.28. 10:08

Egy városnyi emberrel többen dolgoznak

30 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a második negyedévben, 10,8 százalakra csökkent a munkanélküliségi ráta.

Orgio/MTI

10,8 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, miután a foglalkoztatottak száma növekedett, a munkanélkülieké pedig csökkent a második negyedévben - közölte a gazdasági minisztérium. A foglalkoztatás bővülése az exportra termelő ágazatok létszámbővítésének köszönhető a szaktárca szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint 30 ezer fővel nőtt a második negyedévben a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a foglalkoztatottak számának emelkedése az exportra termelő ágazatok létszámbővítésének köszönhető. Az első negyedévhez képest 75 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, ez azonban szezonális tényezőkre is visszavezethető (nyáron a mezőgazdaságban megnő a munkahelyek száma). A munkanélküliek száma 461 ezer főre csökkent, amely 10,8 százalékos munkanélküliségi rátát jelent.

A 15-24 évesek munkanélküli rátája 24,3 százalék volt, ami a 2010-es adathoz képest 2,4 százalékpontos javulást jelent. A 25-54 évesek 10,1 százalékos mutatója 0,3 százalékpontos javulást jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!