Hírek

2011.06.07. 11:11

Vihar és jégeső is lehet Mádl Ferenc temetésének idején

A szervezők a rossz időjárási körülményekre felkészültek, de arra kérik a gyászolókat, hogy saját biztonságuk érdekében figyeljék mind a meteorológiai szolgálat, mind a szervezők jelzéseit.

MTI

A közlemény szerint a várható intenzív záporok, zivatarok miatt az ország több régiójára narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Több helyen jégeső is előfordulhat, és a zivatarok környezetében átmenetileg 60-90 kilométer/órás széllökések lehetnek.

A szervezők a rossz időjárási körülményekre felkészültek, de arra kérik a gyászolókat, hogy saját biztonságuk érdekében figyeljék mind a meteorológiai szolgálat, mind a szervezők jelzéseit. 

Kérik továbbá, hogy ha szélsőséges időjárás lesz, lehetőség szerint inkább az este 20 órakor a Szent István-bazilikában kezdődő engesztelő szentmisén vegyenek részt, vagy a parcellánál egy későbbi időpontban róják le kegyeletüket - áll a közleményben.

Mint írták: a család kérésének megfelelően a temetés és az engesztelő szentmise nem sajtónyilvános, de a szertartást a Magyar Televízió közvetíti és ingyenes jelátvételt biztosít. A gyászmisét a Duna Televízió közvetíti. Az MTI és a kormany.hu által készített fotókat díjmentesen használhatja minden sajtóorgánum.

Kedd délután helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben Mádl Ferenc volt államfőt.

A volt köztársasági elnököt katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják. A temetésen beszédet mond Schmitt Pál államfő is. 

Este nyolc órakor a Szent István-bazilikában engesztelő szentmisét celebrál Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Mádl Ferenc akadémikus, aki 2000 és 2005 között volt Magyarország köztársasági elnöke, május 29-én, életének 81. évében hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!