Hírek

2011.06.19. 22:21

Érvénytelen az elsöprő Fidesz-győzelem

Érvénytelen lett a püspökladányi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója is, mert a választásra jogosultaknak csupán 23,14 százaléka járult az urnákhoz - tájékoztatta Keserű László, a választókerületi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t; a választást meg kell ismételni.

MTI

Elmondása szerint a 40.429 választópolgár 25 százalékának kellett volna voksolnia ahhoz, hogy a második forduló érvényes és eredményes legyen. Mivel a részvételi arány ennél alacsonyabb volt, az időközi országgyűlési választást - négy hónapon belül - meg kell ismételni.
   
Hajdú-Bihar megye 6-os számú, Püspökladány központú egyéni országgyűlési képviselői választókerületében négyen indultak a voksokért.
   
Bodó Sándor (Fidesz-KDNP) a leadott szavazatok 61,07 százalékát, Rigán István (Jobbik) a szavazatok 24,9 százalékát, Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a voksok 10,31 százalékát, Kocsány József (LMP) a leadott szavazatok 3,72 százalékát szerezte meg.
   
A választás két héttel ezelőtti első fordulója akkor lett volna érvényes, ha a választásra jogosultak legalább 50 százaléka elmegy voksolni, de akkor csak 28 százalékos volt a részvételi arány.


   
Az első fordulóban Bodó Sándor (Fidesz-KDNP) a leadott szavazatok 52 százalékát, Rigán István (Jobbik) a szavazatok 27 százalékát, Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a voksok 15,7 százalékát, Kocsány József (LMP) a leadott szavazatok 3,6 százalékát szerezte meg.
   
Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Arnóth Sándor (Fidesz), a térség korábbi országgyűlési képviselője márciusban autóbaleset áldozata lett.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!