Hírek

2011.05.19. 12:29

Magyar segítséggel szabadult négy külföldi újságíró Líbiában

Szabadon engedtek Líbiában négy külföldi újságírót Magyarország tripoli nagykövetségének kitartó és áldozatos munkájának eredményeként szerdán- közölte a Külügyminisztérium.

MTI

A líbiai kormány képviselője Magyarország tripoli nagykövetének adta át a hetek óta fogva tartott két amerikai, egy brit és egy spanyol állampolgárságú újságírót. A négy külföldi újságíró csütörtökön a magyar nagykövetség gépkocsijával és konzuli kísérettel Tunéziába utazik, ahol már saját országaik illetékesei várják őket - olvasható a tárca közleményében.
   
A tájékoztatás szerint az újságírók kiszabadításáért végzett eredményes munkájáért Pierre Vimont, az Európai Unió Külügyi Szolgálatának főtitkára levélben fejezte ki elismerését Marton Béla nagykövetnek.

Martonyi János külügyminiszter korábban a magyar soros elnökségről szólva elmondta, az elmúlt négy hónapban több elismerést kaptak munkájukért; Catherine Ashton, az EU kül- és biztonsági főképviselője például a líbiai tripoli magyar nagykövetség tevékenységét dicsérte, amiért az unió valamennyi polgárának érdekeit képviselik, holott nem kockázatmentes a munkájuk.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!