Hírek

2011.05.10. 07:50

Csapást mért Tripolira a NATO

Több hullámban bombázták Tripolit hétfő éjjel a NATO harci gépei. Több robbanás rázta meg a líbiai fővárost az állami televízió és a Jana hírügynökség épületeinek környékén.

MTI

Líbiai tisztviselők kedd hajnalban külföldi újságírókat elvittek egy olyan helyre, ahol rakéta csapódott be és romba döntött egy gyermekjóléti intézményt. A gyarmati időkből származó épülettől 100, illetve 700 méterre egy-egy távközlési torony áll, s a líbiaiak állítása szerint ezek már az előző, április 30-i légi támadásban megrongálódtak. A Reuters tudósítója szerint mindkét torony épnek tűnt, egyiken sincs nyoma károknak.



A líbiai állami televízió hírei szerint a NATO vezette nemzetközi katonai szövetség hétfőn miszrátai és zenteni célpontokat is támadott, hadihajókról indított rakétákkal. A Tripolitól mintegy 200 kilométerre fekvő Miszráta környékén elkeseredett harcok folytak hétfőn is a felkelők és a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők között.


A felkelők egyik parancsnoka az al-Dzsazíra hírtelevíziónak adott nyilatkozatában közölte, hogy a kormányerők 57 katonáját ölték meg és 16 katonai járművet semmisítettek meg hétfőn az Adzsdábíja és Brega között félúton fekvő el-Arbain térségében, Bengázitól mintegy 150 kilométerre délre. Az élő interjúban elmondta, hogy az utóbbi három hét során újraszervezték soraikat, s a kormányerőkkel vívott összecsapás néhány órája ért véget. Hozzátette, hogy a felkelők csak két embert veszítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!