Hírek

2011.04.14. 09:07

Tovább járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon

A Hajdúhadházon járőrözők lemondatnák a kormányfőt és a belügyminisztert.

Forrás: MTI

Folytatják a járőrözést Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai; erről Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő csütörtök reggel tájékoztatta a helyi rendőrkapitányságot. A képviselő az MTI-nek a helyszínen azt mondta, hogy a rendőrségen felolvasták neki Pintér Sándor belügyminiszter korábbi nyilatkozatát, amely szerint megakadályozzák a hasonló fellépéseket. Ennek azonban szerintük nincs jogi relevanciája, így folytatják a járőrözést. Rubi Gergely közölte: mivel szerintük a jelenlegi kormány is politika célokra használja fel a rendőrséget, lemondásra szólítják fel Orbán Viktor miniszterelnököt és a belügyminisztert.

A jobbikos politikus bocsánatkérésre szólította fel Pintét Sándor belügyminisztert, amiért nem kívánatos személyeknek minősítette és Hajdúhadház elhagyására szólította fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, köztük húsz-harminc éve a városban élőket. Ha ez nem történik meg, az egyesület feljelenti Pintér Sándort a legfőbb ügyésznél, ennek jogi formáját szakértőik már vizsgálják - közölte a képviselő.

Az MTI tudósítója nyugalmat tapasztalt a város utcáin, néhány rendőr járőrrel találkozott, és megkezdték a járőrözést Hajdúhadházon, Tégláson és Bocskaikertben a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai is. Utóbbiakat a rendőrök - Rubi Gergely szerint óránként két-három alkalommal - igazoltatják, és felolvassák nekik a belügyminiszter közleményét, amely szerint nem kívánatosak a városban, hagyják el a települést.

Pintér Sándor a nem kívánatos személy Hajdúhadházon, és ennek alátámasztására aláírásgyűjtésbe kezdtek - mondta a jobbikos politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!