Hírek

2011.04.23. 08:25

Predátorok keresik Kadhafi csapatait

Mostantól Líbiában is bevetik majd az amerikai haderő Predator (Ragadozó) nevű pilóta nélküli repülőgépeit.

BAMA

A drónoknak is nevezett, távirányítású gépekkel a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű egységekre mért csapások pontosságát kívánják javítani – közölte Mike Mullen amerikai tengernagy. Az USA hadereje vezérkari főnökei egyesített bizottságának elnöke szerint a nyugati szövetségesek az elmúlt hetekben megsemmisítették a Kadhafi szárazföldi erejének 30-40 százalékát, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy a lázadók felülkerekedjenek. Mullen tengernagy a BBC szerint elismerte: Líbiában patthelyzet kezd kialakulni.

Robert Gates amerikai védelmi miniszter szerint egyelőre két drónt bocsátanak a NATO-szövetségesek rendelkezésére. Gates továbbra is kizárja, hogy Washington szárazföldi csapatokat küldjön az észak-afrikai országba – írta a Reuters.

Az Afganisztánban és Pakisztán nyugati részein már bevetett Ragadozók líbiai használatát Barack Obama elnök engedélyezte - számolt be a Nol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!