Hírek

2011.04.05. 07:30

Kész a bedőlt hiteleseknek szánt állami mentőcsomag

Elkészült a bedőlt hiteleseknek szánt állami mentőcsomag - közölte kedden a Magyar Hírlap, amely azt állította: megszerezte annak véglegesnek tekinthető változatát.

MTI

 A lap közlése szerint a dokumentumból kiderül: alacsony költségű, támogatott hitellel váltanák ki az elszálló devizakölcsönöket, s erre 50-60 milliárd forintot szánnak a büdzséből. A Magyar Hírlap szerint a tervezet mérsékelné a kezesek kötelezettségeit, és a csőd közelébe került ezrekre is gondol.

A fő cél, hogy a lakásuk értékét meghaladó tartozást cipelő polgárok ne kerüljenek olyan helyzetbe, hogy a szerződésbontás már negatív vagyont eredményezzen, s emiatt átmeneküljenek a feketegazdaságba. A menthetetleneknek szociális bérlakást kínálnak.

A lap pontokba szedve is ismertette az új szabályozás elemeit, ezek a negatív vagyonosodás megszüntetése, az államilag támogatott hitelezés beindítása, a tranzakciós költségek kiiktatása, az árfolyamszint feletti teherátvállalás, a végrehajtói díjak módosítása és a zálogkötelezetti kör csökkentése.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!