Hírek

2011.04.02. 15:24

Házaspárbaj a kormány és a Jobbik között

A jövőben vélhetően megtiltják, hogy a házaspárok mindkét tagja képviselő lehessen. A Jobbik szerint Dúró Dóra és Novák Előd a rendelet célpontjai.

MTI

Dúró Dóra, a párt szóvivője és országgyűlési képviselője Lázár János pénteki bejelentésére reagált, a Fidesz frakcióvezetője akkor azt közölte: a képviselők jogállásával kapcsolatos módosítással várhatóan megtiltják, hogy egy házaspár mindét tagja parlamenti képviselő lehessen. A jobbikos politikus szerint a nagyobbik kormánypárt ezen lépése egyértelműen ellene, illetve férje, a szintén a Jobbik padsoraiban ülő Novák Előd ellen irányul.Dúró Dóra alkotmányellenesnek nevezte a készülő tiltást, mivel az szerinte olyan diszkriminációt jelent a házasság intézménye ellen, amit még a készülő új alaptörvény alapján sem lehet megtenni.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: pártja szerint inkább azon kormánypárti politikusok ellen kellene fellépni, akik az elmúlt hetekben sorozatosan buktak le törvénytelen, kettős költségtérítés felvételével, illetve azokkal szemben, akik pozícióhalmozásuk miatt nem tudják teljesíteni feladatukat.

Dúró Dóra utóbbira példaként említette az általa "az álláshalmozás superman-jének" nevezett Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármesterét és országgyűlési képviselőjét, aki - mint mondta - tagsága ellenére tavaly november óta nem vett részt a parlament önkormányzati bizottságának ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!