Hírek

2011.04.22. 10:30

Felmentették az aláírásgyűjtő aktivistákat

A rendőrség garázdaságnak ítélte meg a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi aláírásgyűjtését, a bíróság nem.

MTI

Hatályosnak mondta ki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt aktivistájának felmentő végzését pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság, ezzel jogerőre emelkedett a Debreceni Városi Bíróság döntése, miszerint nem követtek el garázdaságot a Hajdúhadházon aláírásokat gyűjtő aktivisták.

A rendőrök garázdaság miatt múlt pénteken állítottak elő, majd vettek őrizetbe öt aktivistát, akik aláírást gyűjtöttek, azt tudakolva, szeretné-e a lakosság, hogy a Szebb Jövőért egyesület polgárőrei a közbiztonság javítása érdekében tovább járőrözzenek a városban.
A Debreceni Városi Bíróság másnap gyorsított eljárás keretében felmentette és szabadlábra helyezte az öt aktivistát, de a rendőrség fenntartotta véleményét, miszerint garázdaság történt, és fellebbezett az ítélet ellen.A másodfokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ezt a végzést erősítette meg, s immár jogerősen kimondta, hogy az aktivisták nem követtek el bűncselekményt.
Időközben nyugdíjazták Kozma János hajdúhadházi rendőrkapitányt. Bár az intézkedést a rendőrség nem kommentálta, egybehangzó vélemények szerint az összefüggésben van a fekete ruhás polgárőrök hadházi járőrözésével.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!