Hírek

2011.03.02. 12:33

Teret neveznek el Elvis Presley-ről Budapesten

Elvis Presley-ről neveznek el teret, illetve útkereszteződést Budapesten. A budapestiek szavazhatnak, melyik tér legyen az Elvis Presley tér.

Forrás: MTI

A budapestiek tizenkét, eddig névtelen közterület közül választhatnak a most induló internetes szavazáson - jelentette be Tarlós István főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Tarlós István arról beszélt, hogy az amerikai énekes emlékét azért akarja megőrizni a magyar főváros, mert Elvis Presley az 1956-os forradalom idején kiállt a magyarok mellett; 1957 januárjában egy televíziós műsorban a Béke a völgyben (Peace In The Valley) című dal éneklésekor arra kérte a nézőket, adakozzanak a nehéz helyzetbe került magyaroknak, és küldjenek nekik csomagokat.

A szavazáson a II. kerület, Margit híd budai hídfője, a III., Bécsi út-Vörösvári út kereszteződése, a IV., Külső Szilágyi út-Megyeri út kereszteződése, a VII., István út-Dózsa György út kereszteződése, Ajtósi Dürer sor és a Thököly út-Dózsa György út kereszteződése, a VIII-IX. kerület, Ferenc körút-Üllői út kereszteződése, a XII., Alkotás utca-Csörsz utca kereszteződése (MOM Park előtti tér), a XI., Villányi út-Budaörsi út kereszteződése, a XII., Fodor utca-Szendrő utca kereszteződése, a XIV., Thököly út-Róna utca kereszteződése, a XIV., Nagy Lajos király útja-Fogarasi út kereszteződése, valamint a XVIII., Üllői út-Arányi Ignác utca-Margó Tivadar utca kereszteződése között választhatnak a városlakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!