Hírek

2011.03.10. 19:39

Elfogadta az alkotmánytervezetet a Fidesz és a KDNP

Megtárgyalta és elfogadta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség csütörtöki ülésén a kormánypárti képviselőcsoport alkotmányszövegező bizottsága által elkészített alaptörvény-tervezete.

MTI

 Lázár János sajtótájékoztatóján elmondta: a képviselők a jogszabálynak a Magyarország alaptörvénye címet, az első fejezetnek pedig a Nemzeti hitvallás elnevezést javasolták. A frakcióvezető hangsúlyozta: a szerdán nyilvánosságra hozott szövegtervezetet a március 14-i parlamenti beterjesztésig már csak stilisztikailag fogják módosítani, ám a kormánypárti képviselők a későbbiekben indítványoznak majd tartalmi változtatásokat is. Kérdésre elmondta, a családi választójog nagyon élénk vitát váltott ki a tanácskozáson, de nem szavaztak róla.Még a munka elején vagyunk - fogalmazott a miniszterelnök újságíróknak a frakcióüléséről távozóban. Orbán Viktor azt mondta: a végén szeretne majd elégedett lenni. Az MTI úgy tudja, a politikusok számos kérdést tettek fel az új alaptörvénnyel kapcsolatban, a tanácskozás után pedig Orbán Viktor és Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője külön is egyeztetett egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!