Hírek

2011.03.07. 14:56

Dohányos szüleiktől védenék az autóban utazó gyerekeket

A nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslathoz kapcsolódó módosítás megtiltaná a dohányzást a 18 évesnél fiatalabb utast szállító gépkocsik utasterében.

(MTI)

Hollósi Antal Gábor (Fidesz) az Országgyűlés elé terjesztette azt a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását érintő indítványt, amely megtiltaná a dohányzást a 18 évesnél fiatalabb utast szállító gépkocsik utasterében. A javaslat értelmében a közterület-felügyelők is bírságolhatnák a szabályszegőket. A parlament honlapjára hétfőn felkerült módosító javaslat kimondaná, hogy a helyi önkormányzat rendeletben a játszótereken, aluljárókon és megállókon túl is nemdohányzónak nyilváníthat közterületet. A dohányzási korlátozások betartását a közterület-felügyelet is ellenőrizheti, és a tiltás megszegőjét helyszíni bírsággal sújthatja. Az így befolyt bírság az önkormányzat bevétele lenne - közölte az indítványról a távirati iroda.

Az indítvány indokolása kutatásokra hivatkozva kitér arra, hogy minden száz emberből egy a passzív dohányzás miatt hal meg, világszerte évente több mint 600 ezren esnek áldozatául a dohányosok szokásának, közülük 165 ezer gyerek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!