Hírek

2011.03.24. 10:37

Csökkent a Fidesz támogatottsága, több a bizonytalan

A kormánypárt az év elején három, most négy százalékpontot veszített, az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló helyzetben vannak.

(MTI)

Csökkent a Fidesz támogatottsága, a pártoktól távolságot tartó választópolgárok aránya emelkedett, az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló helyzetben vannak - írta csütörtöki számában a Népszabadság az Ipsos március közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának eredményei alapján. A kormánypárt az év elején három, most négy százalékpontot veszített, a lakosság egészén belül 27 százaléknyian, nagyjából 2,2 millióan támogatják őket. Az MSZP tartja pozícióját, a népesség 12 százaléka preferálja, ez szűk egymillió választópolgárt jelent. A Jobbik a lakosság nyolc százalékát vonzza magához, ez mintegy 600 ezer szimpatizáns - olvasható a lapban.

A Népszabadság beszámol arról, hogy az ilyentájt - a választások után alig egy évvel - megszokottnál sokkal több a bizonytalan, passzív választópolgár: a jogosultak közel fele, csaknem négymillió fő.

Az igazán eltökélt szavazópolgárok, a biztos pártválasztók körében is kisebb lett a Fidesz előnye, a múlt havi 60-20-as vezetés mostanra 54-23 százalékosra mérséklődött. Az aktív választók között a Jobbik 15 százalékon áll, az LMP ötszázalékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!