Hírek

2011.02.17. 13:29

Illés Zoltán felhői a meteorológiai szolgálat felett

Milliós hátrányt okozhatott az államnak az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes szerződéseivel - számolt be Magyar Rádió.

(MR1)

Illés Zoltán, az intézmény szakmailag felügyelő államtitkár a Kossuth Rádió szerkesztőségének elmondta, azonnali vizsgálatot rendelt el, és tájékoztatta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost az ügyről.Gyalázatosnak tartom azt, hogy esetleg valakik saját zsebre dolgoztak - jelentette ki Illés Zoltán a Krónikának.
Az OMSZ szerződéseiben Illés Zoltán díjaránytalanságokat fedezett fel. Felmerült a gyanú, hogy az OMSZ olyan nagy értékaránytalanságot mutató szerződéseket kötött különböző médiumokkal, amelyek előnytelenek a magyar államra, az adófizetőkre nézve.

Az államtitkár azt is felháborítónak tartja, hogy egyes meteorológusok szerződése miatt a magyar államot jelentős hátrány érte. A reklámpercek irdatlan nagy összeget jelenthetnek abban a műsorsávban, amikor az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai elhangoznak, úgyhogy egy-egy esetben akár tíz-, százmilliós nagyságrendekről is beszélhetünk - mondta az államtitkár.

Illés Zoltán bejelentést tett Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnál, és azt mondta, ha kell, büntetőfeljelentést is tesz. Az államtitkár kezdeményezi az OMSZ teljes körű átvilágítását, a felelősség megállapítása után pedig akár újabb személyi változások is történhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!