Hírek

2011.02.22. 16:31

Előzetes letartóztatásban a gyermeke halálát okozó nő

A Budai Központi Kerületi Bíróság kedden elrendelte annak a 32 éves budapesti nőnek az előzetes letartóztatását, valamint elmeállapotának megfigyelését, akit azzal gyanúsítanak: olyan súlyosan bántalmazta csecsemőjét, hogy az belehalt sérüléseibe.

MTI

 A bíróság a honlapján kedden azt közölte, hogy H-né S. Eszter esetében a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben fennáll a bűnismétlés veszélye. Az emiatt elrendelt kényszerintézkedés, valamint az anya elmeállapotának megfigyelése addig tart, amíg az első fokon eljáró bíróság a tárgyalás előkészítése során határozatot hoz, illetve legfeljebb egy hónapig érvényes.

A bíróság végzése jogerős - áll a közleményben. A mentőket múlt csütörtök este a XVII. kerületi, Domaszék utcai lakásba hívták ki egy csecsemőhöz, aki már nem mutatott életjeleket; a mentők a gyermeken már nem tudtak segíteni.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy a csecsemő anyját őrizetbe vette a rendőrség emberölés megalapozott gyanújával. Az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy az anya általi bántalmazás okozta a gyerek halálát, ezért a BRFK életvédelmi osztálya a 32 éves nőt őrizetbe vette és előterjesztést tett az előzetes letartóztatására.
 
Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője kedden arról tájékoztatta az MTI-t: a gyanúsított elmeállapota miatt tartani lehet attól, hogy a nő a szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért indítványozzák a szombat óta őrizetben lévő H.-né S. Eszter előzetes letartóztatásának elrendelését.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!