Hírek

2011.01.15. 08:47

Sztrájk alatt alig fél forgalom lesz a MÁV-nál

A munkanapokon közlekedő több mint háromezer személyszállító vonat helyett összesen napi 1392 vonatot, azaz a járatok valamivel kevesebb mint felét közlekedtetné a MÁV egy esetleges sztrájk alatt - tudta meg a Magyar Nemzet.

MTI Eco

A napilap ismerteti: a társaság szerint ez a "már erősen csökkentett mértékű" vonatmennyiség még képes megfelelni az új sztrájktörvényben rögzített még elégséges szolgáltatások mértékének, egyúttal lehetővé teszi a sztrájkjog mint alkotmányos alapjog rendeltetésszerű gyakorlását.

Az új szabályozás szerint az alapvető közszolgáltatást végző cégeknél immár csak akkor jogos a munkabeszüntetés, ha a munkáltató és a szakszervezet előtte megállapodik a még elégséges szolgáltatásokról. Ha ez nem jött létre, munkaügyi bíróság dönt ennek mértékéről. A MÁV országosan valamennyi vonalra lebontott ajánlata szerint sztrájk alatt a budapesti elővárosi forgalom 11 vonalán a szombati közlekedés szerint járnának a vonatok - olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!