Hírek

2011.01.03. 10:44

Magyar ügyvezető a Praktiker élén

Schlemmer Zoltánt, a korábbi értékesítési igazgatót nevezték ki a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatójának. Karl-Heinz Keth tizenkét év után távozik a pozícióból.

Világgazdaság Online

Immár Magyarországon is helyi country menedzser irányítja a Praktiker leányvállalatát, miután távozott a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezetői igazgatói posztjáról tizenkét év után Karl-Heinz Keth, aki a Praktiker egyik stratégiai pozíciójában folytatja pályafutását. A Baumarkt Holding GmbH ügyvezető igazgatójaként felelős lesz a bolgár, a luxemburgi, a romániai és a magyarországi Praktiker leányvállalatokért.

A Praktiker Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját Schlemmer Zoltán (44), a Praktiker Kft. korábbi értékesítési igazgatója veszi át. Schlemmer Zoltán 1996 májusa óta dolgozik a Praktikernél, részt vett a Praktiker hazai piacnyitásában, az első években értékesítési vezető volt, az utóbbi években értékesítési igazgatóként dolgozott. 2008 januárjától 18 hónapon keresztül a törökországi Praktiker leányvállalat értékesítési igazgatójaként tevékenykedett, ahol nemzetközi tapasztalatokra is szert tett. 

Schlemmer Zoltán a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskola kereskedelmi szakán szerzett diplomát 1987-ben. A kezdetekben a Videoton leányvállalatainál tevékenykedett, mint kereskedelmi vezető, majd az érdi Baumaxnál lett áruházvezető-helyettes, később áruházvezető, ezt a pozíciót Székesfehérváron is betöltötte. 1996 májusában kérte fel a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. projektmenedzsernek, hogy piaci elemzésekkel és üzleti tárgyalásokkal segítse a magyarországi betelepülést.

1998-2001. között értékesítési vezetőként, majd hat éven át értékesítési igazgatóként működött közre a Praktikernél. 2008 januárjától másfél éven keresztül a törökországi üzletegységek értékesítési igazgatójaként tevékenykedett, átmenetileg az ügyvezető igazgatói feladatok ellátására is felkérték. Hazatérve Magyarországra visszakerült régi beosztásába, melyet 2011. január 1-jétől a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatói posztja vált fel.

Schlemmer Zoltán 44 éves, nős és két gyermek édesapja. Hobbija a golf.

Ezek is érdekelhetik