Hírek

2010.12.20. 12:58

Százhárom éves szupernagyi a legidősebb Facebook-user

A 103 éves Lillian Lowe a legidősebb Facebook-használó - állítja magáról a brit dédnagymama, aki az unokái miatt csatlakozott a több mint 500 millió felhasználót számláló közösségi portálhoz.

MTI

A Facebook-rajongó walesi idős hölgy hamarosan rekordot is dönthet, mert két hónap múlva ünnepli 104. születésnapját. Az eddig ismert legidősebb facebookozó az észak-angliai Bradfordban élt Ivy Bean volt, aki 104 éves korában a Twitter ünnepelt sztárjává is vált. Ő azonban tavaly júliusban elhunyt.

A Facebookot nemcsak kedvtelésből használó dédnagymamának mintegy 30 barátja van az oldalon. Lillian szerint a közösségi portál remek találmány, ugyanakkor rémesnek tartja, hogy milyen sok időt lehet vele elpocsékolni. „Általában hetente kétszer frissítem az oldalam” - magyarázta, hozzátéve, hogy most még a dédunokája táblagépét használja, de reméli, hamarosan neki is lesz egy ilyen kütyüje.

A családjában csak szupernagyiként emlegetett Lillian az első világháború kitörésekor kezdett iskolába járni, és 12 éves volt, amikor rádió került az otthonukba. „Az én időmben gyakorlatilag már mindent feltaláltak. Most legjobban a Google Earth térképet szeretem, mert amikor 84 éves voltam, Ausztráliában jártam a húgomnál, aki jövőre lesz 100 éves, és a minap gondoltam, hogy megnézem azokat a tájakat, ahol együtt voltunk” - mesélte Lillian.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!