Hírek

2010.12.21. 14:49

Alstom: A bíróság is kimondta, nem fizetünk a BKV-nak

2010. október 20-án a BKV bejelentette, hogy mivel a Nemzeti Közlekedési Hatóság elutasította az új metrószerelvények típusengedélyének kiadását, a közlekedési vállalat felmondja az Alstommal kötött szerződést és lehívja a gyártó által állított előleg visszafizetési és teljesítési garanciát.

Világgazdaság Online

Ezzel szemben az Alstom véleménye az, hogy a szerződés felmondása, ezért a bankgaranciák lehívása is jogtalan. A bankgaranciák jogtalan lehívásával szembeni szerződéses jogainak érvényesítése érdekében, az Alstom kérelmet nyújtott be a nanterre-i bírósághoz, amelyben bírósági intézkedést kért. A bíróság által elrendelt intézkedés megtiltja a bankoknak a bankgaranciák kifizetését addig, ameddig a gyorsított eljárásban lefolytatott meghallhatások meg nem történnek.
 
December 9-én a bíróság meghallgatta a BKV és az Alstom Transport képviselőit. A bíróság december 21-én hirdette ki határozatát. A bíróság elfogadta az Alstom kérelmét.
 
Az Alstom előzetes várakozásainak megfelelő a nanterre-i bíróság azon döntése, amely megtiltja a bankoknak az Alstom által állított előleg visszafizetési és teljesítési garanciák kifizetését a BKV-nak.
 
Az Alstom kész folytatni a tárgyalásokat a BKV-val, a Fővárosi Önkormányzattal valamint az NKH-val annak érdekében, hogy megoldást találjon az új budapesti metrók forgalomba állítására, amely a budapesti utazóközönség érdekeit szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!